בתור טכנאי מחשבים במעלה אדומים הרבה אנשים שואלים אותי ותוהים מה ההבדל בין כונן SSD לכונן HDD, ולא מבינים את הבדלי המחירים הגבוהים בין שני המוצרים שבסופו של יום עושים את אותה הפעולה, לכן כתבנו עבורכם מאמר מקיף אודות ההבדלים בין שני המוצרים האלו, ראשית נתחיל במידע כללי על כל אחד מהכוננים.
הכונן "המיתולוגי" כך כינינו אותו הוא הכונן מבוסס קריאה וכתיבה על דיסק, כמו כל כונן הוא מכיר כמות מסוימת של נפח אחסון ובמהותו משמש לשמירת הנתונים שעל המחשב, כמו מערכת ההפעלה וה קבצים האישיים שלכם שעל המחשב ובעצם הכונן הוא המחסן של המחשב, הכונן המיתולוגי בנוי מדיסק שטוח שעליו נכתב המידע אותו אתם שומרים על המחשב, כל פעולה שאתם מבצעים על המחשב נכתבת על אותו הדיסק ונשמרת אלא אם הוראתם על פעולה אחרת, מהירות הכתיבה מ ה שבצעם גורם לכונן להיות יותר מהיר תלויה במספר הסיבובים שיכול לעשות הדיסק פר דקה, אותו העיקרון הוא זמן הקריאה, זמן הקריאה במילים פשוטות הוא הקובץ שאתם רוצים לפתוח במחשב. קצת היסטוריה, את כונן פותח על ידי חברת יבמ שבקליפורניה על ידי קבוצת מפתחים שבראשם עמד ריינולד-ג'ונסון, והותקן לראשונה על מחשב של IBM בשנת 1965.
הנסיך החדש שנכנס לשוק בשנים האחרונות הוא הכונן המבוסס פלאש ובעברית זיכרון בלתי נדיף, החידוש בכונן הזה הוא מיעוט החליקים הפועלים כדי לכתוב ולקרוא את המידע מה שהופך אותו להרבה יו תר מהיר, יותר אמין ומנגד יותר יקר. וגם כאן קצת היסטוריה, אין יותר מידי, בגדול המצאה די גאונים!
הכונן המיתולוגי הרבה פחות אמין מכיוון שהסבירות שייפגם הרבה יותר גבוהה עקב ריבוי החלקים הפנימיים שפועלים במקביל, ועם הזמן כמו כל מכונה טובה הכונן ישחק ועם הזמן עלול להיהרס ואתו ה מידע היקר שלכם יעבור לעולם הבא.
לעומתו הנסיך החדש של התחום ללא ספק משאיר אבק לקודמו ואמנתו עלה פי כמה וכמה הסיכוי שיתקלקל מבלי שיפגע פיזית קלוש ביותר, אבל מי אנחנו שנקבע? תמיד אנחנו ממליצים ללקוחות שלנו לגבות את המידע במקום נוסף, ברגע שיקרה משהו לכונן שקיים במחשב אתם תודות לאלוהים שגיביתם את הקבצים.
רף המהירות שהציג הכונן המיתולוגי עשה עבודה יפה על לא מזמן, עד שהגיע המתחרה שלו, תעשו לעצמכם מבחן קטן, כשתחליטו לשדרך את מחשבכם לכונן SSD, כמה דקות לפני החלפתו תכב ו, תיקחו סטופר ותבחנו כמה זמן לוקח למחשב להגיע לשולחן העבודה כולל טעינת כל התוכנות הקבועות ולאחר מכן שדרגו לכונן החדש ועשו אותה פעולה ובחנו אותו, התוצאות יפתיעו אתכם בצורה בלתי רגילה.
נפח האכסון לכל אחד מהכוננים משתנה ומתחיל מ 250 GB ועד 5 טרה (בנפחים ממש גבוהים אינו קיים בכונן SSD), ככל שיותר נפח יותר טוב לא? השאלה עד כמה הכיס שלכם רגיש להוצאה, הכ וננים החדשים של SSD יעלה לא מעט כסף מנפחים של 512 GB ומעלה, לכן תמיד מומלץ לאחסן את מערכת ההפעלה והקבצים החשובים על כונן ה SSD וכגיבוי לפתוח כונן נוסף במחשב שיהיה הכונן HDD. ולסיום סיומת, מחיר! החיסרון היחיד של הכוננים מתוצרת SSD הם המחיר שללא ספק לא נוח לכל כיס, לכן כמו שהוזכר מיקודם, קנייה של כונן עם נפח אחסון גבוהה ללא ספק תהיה יקרה מהצפוי, רצוי לקנות כונן SSD בעל נפח שנע בין 120 GB ל 512 GB ולחבר כונן נוסף מתוצרת HDD שיכול להוסיף לכם לא מעט מקום אחסון והמחשב יעבוד כאילו חיברתם לו מנוע נוסף.
והנה עוד משהו בשביל להמחיש את ההבדל, תהנו.
קישורים והשראות: ערך ממנו נלקחה ההיסטוריה אודות SSD - ויקיפדיה ערך ממנו נלקחה ההיסטוריה אודות HDD - ויקיפדיה
לחץ לחזרה לבלוג